Klant aan het woord

Ron van der Vlist
Strategisch Inkoper bij Saffier

Sinds begin 2018 werk ik als Strategisch Inkoper bij Saffier een zorginstelling met 10 locaties in Den Haag. De overeenkomst met Cocune is ooit opgesteld in 2012 en tot aan de dag van vandaag verloopt de samenwerking naar volle tevredenheid. In 10 jaar tijd is dit uitgegroeid tot een partnership die echt een meerwaarde biedt voor Saffier en mijn collega’s op de diverse locaties. Vanuit Cocune wordt er meegedacht met de organisatie en de behoeftes op de verschillende locaties van Saffier.

Het assortiment en verbruik van de artikelen wordt periodiek gezamenlijk geëvalueerd en indien nodig vinden er acties plaats om dit efficiënter in te zetten. Vanuit de afdeling Inkoop heb ik hier weinig omkijken naar, omdat Cocune zorgt voor de operationele afstemming op de locaties. Recent hebben we nog een pilot gedraaid op één van onze locaties voor een nieuw artikel. Ook hier wordt de organisatie volledig uit handen genomen door de medewerkers van Cocune. Uiteraard volgt hier wel een duidelijk terugkoppeling op en stemmen we in overleg met elkaar en de budgethouders af welke acties al dan niet worden ondernomen.

Om na 10 jaar elkaar wel scherp te houden voer ik met enige regelmaat een leveranciersbeoordeling uit. Collega’s uit diverse lagen van de organisatie kunnen hier aangeven hoe tevreden ze zijn over de producten en dienstverlening van Cocune. Hieruit komt naar voren dat Cocune uitstekend scoort op diverse aspecten zoals kwaliteit van de artikelen en de breedte van het assortiment, maar ook het prijsniveau, leverbetrouwbaarheid en communicatie.

Persoonlijk heb ik het meeste contact met Elise Janszen, die mij continu op de hoogte houdt van de laatste ontwikkelingen en ook echt meedenkt met de organisatie. Zo heb ik de afgelopen twee jaar tijdens Covid diverse keren extra persoonlijke beschermingsmiddelen besteld, omdat onze contractleveranciers kampten met voorraad- en leverproblemen. Deze flexibiliteit en betrokkenheid kenmerkt de organisatie Cocune en vormt wat mij betreft de basis voor continuering van de prettige samenwerking in de komende jaren!