Wist je dat:

pH-neutraal en pH-huidneutraal 2 verschillende zaken zijn?

pH-neutraal slaat op een zuurtegraad van 7,0-7,35, dit komt overeen met de zuurtegraad van kraanwater (ongeveer pH 7,0).

De huid van de mens bezit een pH van ongeveer 5.5. Die natuurlijke zuurgraad van de huid voorkomt dat bacteriën onze huid binnendringen. Na elke wasbeurt met zeep (pH  9,0) heeft het lichaam weer 3 uur nodig om de natuurlijke zuurgraad te herstellen. Om die reden wordt aangeraden om de pH-huidneutrale washandjes van Cocune te gebruiken.


Cocune specifieke incontinentiedoekjes heeft ter preventie van inconctinence associated dermatitis (IAD)? 

Incontinentie geassocieerde dermatitis is een vaak voorkomend probleem bij de incontinente zorgvrager.

Door het contact met stoelgang en/of urine wordt de huid aangetast waardoor er ernstige secundaire huidaandoeningen kunnen ontstaan.

De Cocune incontinentie wipes bevatten een specifieke formule met 3% dimethicone die een beschermende en voedende laag op de huid aanbrengen. De wipes zorgen voor een extra beschermende barrière op de huid en zorgen zo voor het behoud van een optimale huidconditie.


Een zorgvrager, in een verpleeghuis, een gemiddeld waterverbruik van 131 liter (BE) per dag heeft?

Iedereen kijkt meer en meer naar zijn persoonlijke ecologische voetafdruk. Deze is vaak terug te vinden in de kleinste handelingen die we ondernemen.

Tijdens de wasbeurt verbruiken we water, veel water. Uit recente studies werd geconstateerd dat het nemen van een bad 120 tot 150 liter water verbruikt, een douche 20 tot 60 liter per douchebeurt verbruikt en het wassen aan de hand van een bedbad gemiddeld 15 liter water verbruikt.

Cocune verzorgend wassen is tot 74% minder schadelijk voor het milieu dan het traditioneel wassen. De voordelen van het verzorgend wassen voor het milieu zijn:

  • Minder waterverbruik
  • Minder was van linnen en handdoeken
  • Minder gebruik van vervuilende zeepproducten met bijbehorende verpakking

Bron: https://zorgmagazine.be/waterverbruik-woonzorgcentra-zijn-goed-bezig/